Ångtvatt Idromatic Bilrekond Biltvätt Carmee

Bilvårdsföretaget Carmee har som företagsidé att tvätta bilar ute hos sina kunder. Något som är möjligt tack vare att de använder Idromatic Astra Evo. En mobil ångtvätt med låg vattenförbrukning, som är specialanpassad för just tvätt och rengöring av bilar och andra fordon.

Carmee håller till i Stockholm och består av tre unga killar som förutom ut- och invändig biltvätt på plats ute hos kunderna även erbjuder stenskottslagning och däckbyten. Efterfrågan är stor och affärerna går bra.
– Vi är i nuläget helt fullbokade och söker för fullt efter medarbetare för att utöka vår verksamhet ytterligare, säger Mathias Uddfors, som är företagets VD.

Återförsäljare och verkstad i Sverige

Innan Mathias Uddfors och hans kollegor bestämde sig för att köpa Astra Evo kollade de upp alternativen och de insåg då att Astra Evo ur deras perspektiv är den bästa ångtvätten på marknaden, den med bäst kvalitet.
– Visserligen finns det billigare ångtvättar, men dem måste repareras och underhållas oftare. Därför valde vi att betala lite mer för maskinerna för att slippa strulet och istället kunna fokusera på att tvätta bilar, säger Mathias Uddfors.

Ett annat plus som upptäcktes var att det finns en återförsäljare med serviceverkstad på plats Sverige. Rättare sagt i deras eget lokalområde, Stockholm.
– Det innebar att vi slapp beställa från utlandet, vilket är en extrem fördel i och med de korta ledtiderna om något mot förmodan skulle hända med maskinerna, säger Mathias Uddfors.

Ångtvätt är bra för enmansföretagare

Numera är reglerna strikta för biltvättare. Inte minst är det hårda krav på att inget spillvatten med kemikalier får släppas ut i marken, eller i avloppet. Men, med en ångtvätt är detta inget större problem.

– Den absolut största fördelen med ångtvättar är den låga vattenförbrukningen och att det inte behövs lika mycket rengöringsmedel. Vi förbrukar cirka fem liter vatten vid biltvätt ute hos kund. Trots det blir bilen ren eftersom den heta ångan och det höga trycket är väldigt bra på att ta bort ingrodd smuts, säger han.

Med en ångtvätt går det även att rengöra en bil invändigt. Dock inte nära elektronik som knappar och sådant, utan främst dörrsidor, instegslister, säten, golv, mattor och pedaler, liksom ventilationssystem och luftkanaler.
– Ångan är väldigt bra för enmansföretag som vill börja med bilvård, för det är förhållandevis enkelt och billigt att komma igång, säger Mathias Uddfors.

Vill du veta mer om Carmee och vilka tjänster de erbjuder, besök deras hemsida: www.carmee.se

Läs mer

Relaterade nyheter

  • 358 words1,8 min read

    Det finns många smarta fördelar när det kommer till att tvätta bilar med ånga, jämfört med traditionella metoder. Här kommer några av dem.

    Läs mer
  • 493 words2,5 min read

    Har du funderingar när det kommer till att köpa en ångtvätt för bilrekonditionering? Vi svarar på de vanligaste frågorna.

    Läs mer