Carmee Bilrekonditionering Biltvätt Ångtvätt Idromatic Astra Evo

Undrar du hur en ångtvätt som Idromatic Astra Evo kan användas för biltvätt och bilrekonditionering? Vi svarar på de vanligaste frågorna.

Behövs kemikalier för att tvätta i kombination med ånga?
Visst går det att tvätta bilen endast med ånga. Men, om bilen är riktigt smutsig så kan kemikalier behövas för att undvika att det uppstår repor och andra skador på lacken.

Finns det några krav från myndigheter när det gäller att tvätta bilar inomhus med ånga?
Reglerna kräver att man har en dokumenterad inlämning av spillvatten och kemikalierester till återvinningscentral. Eventuella avlopp där bilar ska tvättas bör därför plomberas.

Hur lång tid tar det att tvätta en bil med ånga?
Enligt feedback som vi har fått från våra kunder så tar det ungefär 20 minuter att tvätta en normalt nedsmutsad bil utvändigt och ungefär lika lång tid att tvätta den invändigt. För en ovan person tar det lite längre tid till en början. Men, utrustningen är lätt att lära sig så de flesta får snabbt upp tempot.

Ingår det utbildning av maskiner när man köper från er?
Vi bjuder alltid på en genomgång av våra maskiner vid ett köp. Önskas en djupare utbildning om hur bilar kan tvättas med ånga så kan vi också ordna detta via någon av våra samarbetspartners i branschen. Dock tillkommer en avgift för detta.

Går det att finansiera dessa maskiner genom leasing eller hyra?
Vi har olika finansieringsupplägg och löpperioder som gäller för både hyra och leasing. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag.

Är det möjligt att teckna serviceavtal för maskinerna och vad ingår i så fall?
Vi erbjuder serviceavtal där det ingår fria reparationer (gäller ej handhavandefel) och även en årlig service. I avtalet ingår också kostnadsfri lånemaskin vid service och/eller driftstopp. Kostnad för frakt tillkommer om maskinen ska skickas.

Säljer ni även kemikalier, mikrofiberdukar och andra förbrukningsvaror?
Nej, vi säljer i dagsläget inte detta. Men vi kan hjälpa er med det om ni önskar.

Har du några fler frågor som du vill ha svar på? Tveka inte att kontakta oss för mer information!

Läs mer

Relaterade nyheter

  • 503 words2,5 min read

    Bilvårdsföretaget Carmee har som företagsidé att tvätta bilar ute hos sina kunder. Något som är möjligt tack vare att de använder Idromatic Astra Evo.

    Läs mer
  • 358 words1,8 min read

    Det finns många smarta fördelar när det kommer till att tvätta bilar med ånga, jämfört med traditionella metoder. Här kommer några av dem.

    Läs mer