Bilrekonditionering Tvätt Ångtvätt Idromatic Astra Evo Carmee

Det finns många smarta fördelar när det kommer till att tvätta bilar med ånga, jämfört med traditionella metoder. Här kommer några av dem.

Med ångtvätt kan bilen tvättas var som helst där det finns tillgång till ström. Vattenspillet är så litet att det kan torkas upp med trasa eller microduk. Du behöver med andra ord inte fundera på att det ska rinna vatten med bilschampo eller avfettning ner i dagbrunnen.

Den låga vattenanvändningen tillsammans med det faktum att man inte behöver oljeavskiljare när man tvättar med ånga gör att företag som idag erbjuder biltvätt och bilvård ser ångtvättar som ett huvudalternativ.

Neutraliserar dålig lukt

En annan fördel med ångan är att den kommer åt i bilens trånga och svåråtkomliga utrymmen. Något som är extra användbart vid rengöring av ventilationssystem, under stolar, i motorrum och liknande.

Ångan avlägsnar dessutom effektivt alla oönskade lukter från exempelvis tobak och djur. Tack vare den korta torktiden är ångan också ett utmärkt val när man behöver tvätta bilens textila ytor så som säten och dörrsidor. Företag som är beroende av att fordonet kan användas så fort som möjligt igen uppskattar den snabba torktiden.

Miljövänlig och kemikaliefri rengöring

När du rengör och tvättar bilar med ånga behövs i regel väldigt små mängder med rengöringsmedel, eller rent av inget alls. Det innebär att bilrekonditionering med ångtvätt en mycket miljövänlig metod som också är i det närmaste helt kemikaliefri.

Sammanfattning fördelar bilrekond med ångtvätt:

 • Det går snabbare än traditionella metoder för bilrengöring
 • Ångtvättar är enkla att använda
 • Minimalt med spillvatten vid biltvätt
 • Ångtvättar neutraliserar bakterier och dålig lukt
 • Miljövänlig och kemikaliefri rengöring

Har du några fler frågor som du vill ha svar på? Tveka inte att kontakta oss för mer information!

Läs mer

Relaterade nyheter

 • 503 words2,5 min read

  Bilvårdsföretaget Carmee har som företagsidé att tvätta bilar ute hos sina kunder. Något som är möjligt tack vare att de använder Idromatic Astra Evo.

  Läs mer
 • 493 words2,5 min read

  Har du funderingar när det kommer till att köpa en ångtvätt för bilrekonditionering? Vi svarar på de vanligaste frågorna.

  Läs mer